Makelaar op Mallorca, woningen te koop, onroerend goed Palma de Mallorca.

MALLORCA

Mallorca is het grootste eiland van de Balaeren in het Westen van de Middellandse Zee, met een oppervlakte van 3640 km2 en een bevolking 790 800 inwoners. De hoofdstad Palma de Mallorca. De luchthaven is aan de oostkant van de stad. Het eiland is een platform van jurakalk, die zorgt voor druipsteengrotten, met name aan de zuidoost kust. De hoge berglijn van Puig Major reikt tot 1445 meter boven zeeniveau en is gelegen langs de noordwest kust en beschermt het eiland van koude, noordelijke winden en geeft het eiland een milder klimaat. In dit gebied bevinden zich de welbekende en prachtige plaatsen Sóller and Portde Sóller. In deze plaatsen hebben een groot aantal bekende artiesten en acteurs hun paradijs gevonden. In het zuiden van het eiland, bevinden zich de grotere steden met stranden zoals Palmanova and Magaluf. Alcúdia in het noorden is ook erg geliefd bij de toeristen, met name bij de Skandinaviers.

In het zuidwesten bevinden zich Andratx en Port d Andratx, waarvan de laatste een mooie haven heeft en exclusieve woningen in de heuvels en bergen rondom de stad. In de regio in het zuidoosten, zijn de bergen veel lager (500–600 meters) en is het landschap gevarieerd met bouwland met fruitbomen, groenten en bloemteelt.

Het eiland heeft een fantastisch klimaat en natuur wat het heel aantrekkelijk maakt voor zowel toeristen als huiseigenaren. Tot op de dag van vandaag is het één van de meest bezochte plaatsen aan de Middellandse Zee met een drukke luchthaven met directe vluchten naar de meeste Europese landen. Sinds het toerisme een belangrijk deel uitmaakt van de economie in Mallorca, heeft het eiland een goede infrastructuur en focust het zakenleven zich meer op het toerisme. De boeren en hun landbouw maken ook een groot deel uit van de economie van het eiland. Er is geen industrie op het eiland en alleen maar producenten van wijn, likeur, olijfolie, textiel, papier, glas en keramiek.

Palma de Mallorca, is de hoofdstad en ligt op het zuidwestelijke deel van het eiland, met bijna de helft van de inwoners van de gehele populatie van het eiland.

De stad heeft een ouder gedeelte met gebouwen uit de 16e eeuw en een nieuwer gedeelte dat zich uitstrekt tot aan 10 km langs de zee. Andere bezienswaardigheden zijn de gotische kathedraal die gebouwd werd tussen 1230 en 1601. Het Moorse kasteel wat later het kasteel werd van de Koning Almudaina en het beursgebouw La Lonja uit de 14e eeuw, is nu een kunstmuseum. Palma is gesticht door de Romeinen in 123 v.C. Na de bezetting van de Moren heette de stad Ciudad de Mallorca dat in 1716 pas is veranderd in Palma de Mallorca.